Aspen Condominium

Aspen Condo, Open Floorplan, design by Gardner & Associates

Project Description

This is a great 2-bedroom condo tucked at the base of Aspen Mountain, with views of the mountain from every room. This project had a ‘contemporary mixed with mountain’ vibe.

Old historic ski photos were added along with textured fabrics featuring bold prints to play off the stark white scenery in winter, yet feel warm and inviting during the spring and summer months.

Project Details

Skills: Design, Lighting, Furniture, Flooring
Builder: Paul Gerardi Construction
Fireplace: Aspen Tile
Flooring: Board House Hardwood

About the Aspen Condominium Project

Living room:
We brought in custom Belgium oak flooring in a cool gray tones and accented with gray and orange upholstery, bronze metal beams, and dark cherry cabinets. All of these elements accent the beautiful Aspen light. Contemporary art in black and white makes a statement.

Breakfast Nook:
Custom shelving was added to host plates and accessories for clients plus add interest while dining in this cozy corner. Sunbrella fabrics and leather, for easy cleaning, were used on the chairs and banquette. Modern lighting was placed in addition to recessed ceiling cans.

Fireplace:
Colorado stone was added to an old fireplace and we found an edgy cow hide bench to sit on and warm up after a day on the slopes.

Guest Bedroom:
A dark, wood, platform bed and furnishings compliment the Cherry wood trim throughout the condo. Kravet striped pillows and white sateen duvet cover make for a crisp clean guest bedroom. Of course, Aspen vintage ski photography makes for great art.

Selected Photographs

Click on any photo to view it full size. Use your keyboard arrow keys to move through the images. Click anywhere on the page to close the photos.

Designer Notes

This was the second home I’ve done for these clients and it was such a pleasure to create this space in such a beautiful area. So much light reflects off the mountain that it made for some fun design choices that I normally wouldn’t do. I had to keep in mind materials that would handle the climate changes and the guests coming in from harsh weather: how to create a space visually beautiful but also resilient. End result was a good one; loving the feedback from the owners.
~ Julie Gardner